ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στις Σέρρες, 4 Ιουλίου 1967. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Από την πεζογραφική του παραγωγή κυκλοφορούν τα βιβλία: Οι τέσσερις τοίχοι, Ο φιλοξενούμενος, Φυσικές Ιστορίες, Ύπνος, Το ελάχιστο ίχνος, Το όνομά σου, όλα από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό». Μυθιστορήματά του  και θεατρικά έργα έχουν  μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά, γεωργιανά και τουρκικά.

Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: Μεταμφίεση, Λάσπη, Λα Πουπέ, Αέρας, Στην Οθόνη Φως, Τον Άυλο Εσένα, Κέικ, Πεταλούδα σε Πηγάδι, Στον Παράδεισο, Το σπίτι με τα Φίδια, Η βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ, Λύκαινες τα οποία έχουν παρασταθεί σε πολλές σκηνές. Επίσης, έχει συγγράψει λιμπρέτα βασισμένα στο Ζ του Β. Βασιλικού και την Πάπισσα Ιωάννα του Εμ. Ροΐδη για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Για πολλά χρόνια έχει διδάξει δημιουργική θεατρική γραφή.

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω (2000), Prix Laure Bataillon (2004), υποψηφιότητα στη βραχεία λίστα για το βρετανικό Independent Foreign Fiction Prize (2007), Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ θεάτρου της Χαϊδελβέργης (2013), Βραβείο περιοδικού Κλεψύδρα (2014), Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο (2023).