ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ

Ο Βασίλης Κατσικονούρης έχει γράψει τα θεατρικά έργα Το Γάλα, Καλιφόρνια Ντρίμιν, Το Μπουφάν Της Χάρλεϋ, Οι Αγνοούμενοι, Καγκουρό, Τσιτάχ κ.ά. Έχουν παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε., Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Δημήτρης Χόρν, Στοά, Μεταξουργείο, Ελληνικός Κόσμος, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Αποθήκη, Επί Κολωνώ κ. α, στην Κύπρο (ΘΟΚ, Θέατρο Διόνυσος, ΕΘΑΛ, κ. ά.) καθώς και στην Πολωνία, Σερβία, Γερμανία και Βέλγιο. Το 2011, το έργο του Το Γάλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σενάριο του ίδιου.

Έχει τιμηθεί με κρατικά βραβεία θεατρικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού, με βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα».

Έχει διδάξει το μάθημα της δημιουργικής γραφής για δύο ακαδημαϊκά έτη (2021-22 και 2022-23) στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο 1ο Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου του Εθνικού θεάτρου (2015), στο Εργαστήριο νέων θεατρικών συγγραφέων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (2016-17), στο Εργαστήρι θεατρικής γραφής του Κ.Θ.Β.Ε. το 2008 κ.α.

Συμμετείχε ως εισηγητής σε πολυάριθμα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Α΄ Δ/νσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία.