Εργαστήριο Σκηνοθεσίας – “5min movie project” Σωτήρης Τσαφούλιας

Η “Τεχνών ΕΚΑΤΟ” – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό εργαστήρι σκηνοθεσίας με τον καταξιωμένο δημιουργό Σωτήρη Τσαφούλια. Το “5’ movie project” αποσκοπεί στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους διάρκειας πέντε λεπτών, με τα ελάχιστα δυνατά τεχνικά μέσα, παρέχοντας στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε  όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας, από το σενάριο μέχρι την προβολή.  

Οι σκηνοθέτες θα κληθούν να γράψουν ένα σενάριο για ταινία διάρκειας 5 λεπτών, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη. Υπό την καθοδήγηση του Σωτήρη Τσαφούλια και των συνεργατών του σκηνοθέτες και ηθοποιοί  θα συμπράξουν   σε μια δυναμική και δημιουργική διαδικασία έως την ολοκλήρωση των ταινιών.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας συμμετέχει στο σεμινάριο αφιλοκερδώς με στόχο την ανάδειξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ως σημαντικού τοπόσημου και προορισμού.

Χώρος Διεξαγωγής : Ιδρύμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διάρκεια: 6 τετράωρες συναντήσεις. Απρίλιος – Μάιος 2024

Ώρες: 15:00 – 19:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΟΜΗ

1η συνάντηση 7/4

-Εισαγωγή -γνωριμία

-Προβολή ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη -Σενάριο

2η συνάντηση 14/4

-Σενάριο

-Κάστινγκ ηθοποιών

3η συνάντηση 21/4

-Υποκριτική στην κάμερα

-Τεχνικές κινηματογράφησης

4η συνάντηση 28/4

-Εξέλιξη ταινιών

-Πρόβα με ηθοποιούς

5η συνάντηση 12/5

-Μοντάζ

-Ηχητικός σχεδιασμός

6η συνάντηση 19/5

-Ολοκλήρωση ταινιών

Η προβολή των ταινιών και η βράβευση θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου σε μέρα που θα καθοριστεί από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Βραβεία

Βραβείο Σκηνοθεσίας : Πρακτική εξάσκηση με τον Σ.Τσαφούλια στην επερχόμενη κινηματογραφική δουλειά του.

Βραβείο ερμηνείας : Υποτροφία στη Σχολή Θεάτρου “ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ” (50% έκπτωση) ή Δωρεάν Workshop για ένα χρόνο.

Πού Απευθύνεται

Σπουδαστές σκηνοθεσίας κινηματογράφου, ερασιτέχνες και επαγγελματίες κινηματογραφιστές, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.

Αίτηση Συμμετοχής

Στείλτε email στο texnonekato@mcf.gr με το ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και την ένδειξη “ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ” ή “ΗΘΟΠΟΙΟΣ” στο θέμα. Επισυνάψτε βιογραφικό, φωτογραφία πορτρέτο και δείγματα εργασίας σε περίπτωση που υπάρχουν.(ταινίες για τους σκηνοθέτες, showreels για τους ηθοποιούς)

Κόστος Συμμετοχής

400€ για σκηνοθέτες

300€ για ηθοποιούς