ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για όλες τις ανώτερες δραματικές σχολές, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν μονολόγους από θεατρικά έργα που καλύπτουν όλο το ρεπερτόριο:

· αρχαίο δράμα

· κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο

· Κείμενα απο την ελληνική και την παγκόσμια δραματουργία

· ανάλυση και απαγγελία ποιήματος

· Αυτοσχεδιασμό

Επίσης θα διδαχθούν:

· Χορό -Κίνηση

· φωνητική ( τραγούδι )

· στοιχειώδεις γνώσεις δραματολογίας.

Σημειώνουμε ότι για την εισαγωγή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι απαραίτητη η παρουσίαση ενός μονολόγου από κλασικό κείμενο ή από αρχαίο δράμα (τραγωδία ή κωμωδία) και στις δύο φάσεις της εξέτασης.

Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει την Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου, και θα επιστρέψουμε πάλι την Δευτέρα 26 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 13 Σεπεμβρίου. Στην δεύτερη φάση τών μαθημάτων θα δοθεί προτεραιότητα κατα

αλφαβητική σείρα στους υποψήφιους ώστε να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Βορείου Ελλάδος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Η προετοιμασία περιλαμβάνει δύο (2) πεντάωρα την εβδομάδα και ένα (1) τρίωρο:

Δευτέρα και Τετάρτη 11.00 -16.00 και Παρασκευή 11:00-14:00 καθώς και τις πρόβες που απαιτούνται για τις ανάγκες του μαθήματος.

Να τονίσουμε πως σε περίπτωση επιτυχίας στις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου ή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος η εγγραφή επιστρέφεται, σε όσους έχουν κάνει ήδη εγγραφή στο Πρώτο Έτος της σχολής μας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Οι σπουδαστές μας μετά την εγγραφή τους αποκτούν ατέλεια (σπουδαστική ταυτότητα για την έκδοση δωρεάν ή μειωμένου εισιτηρίου σε θεατρικές παραστάσεις).